Фестивалът ще бъде открит официално от кмета на община Козлодуй в 10:00 часа. Непосредствено след това ще се състои награждаване на участниците от състезанието по риболов.

От 12:00 часа гражданите и гостите на град Козлодуй ще имат възможност да опитат вкусна рибена чорба, приготвена от известния шеф готвач Иван Манчев. Ястието ще бъде осветено от Отец Пламен.

И тази година пенсионерските клубове от община Козлодуй ще се включат в кулинарен конкурс за домашно приготвени ястия с риби. Участниците ще бъдат оценени от жури, а победителите ще получат награди от Община Козлодуй.

От 13:00 часа на малката поляна в Ботев парк концертната програма ще открият ансамбъл „Чинари” и трио „Булгарина” със солист Румен Малинов, квартет „Славей”, Юри Крумов – фолклорен изпълнител.

Вечерната концерта програма ще започне от 18:30 часа. Програмата ще открие Галина Димитрова – фолклорен изпълнител. Следват концерти на Теодора, Аристос и бенд, Теа Таирович.

През деня до сцената ще бъде разположена кутия, в която всеки присъстващ ще има възможност да пусне талонче, с което да участва в томбола с награди. Преди вечерната програма ще бъдат изтеглени пет победили, които ще получат награди от Община Козлодуй.

Автомобилите ще бъдат отбивани до входа на Ботев парк. Участниците в концертната програма и организаторите на събитието ще бъдат допускани до стадиона на Ботев парк.

Община Козлодуй отправя покана към всички жители и гости на общината да посетят на 24 юни Ботев парк, за да станат част от Фестивал на рибата 2023.