Иззети са били и екземпляри на коруби на костенурки от вид „шипоопашата костенурка“ и кожа от видра. Те са от видове, забранени за държане с оглед разпоредбата по приложение № 3 към Закона за биологичното разнообразие, означени със знак (*).

В същия имот са били открити акцизни стоки без бандерол – около 300 литра спиртни напитки, както и боеприпаси за огнестрелни оръжия, държани без надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен Ц.Г. (на 55 години). С постановление на прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето.

Предстоят разпити на свидетели и проверка на информация, публикувана в социалната мрежа Facebook.

Случаят не е маловажен по смисъла на закона.

В разследването участват Главна дирекция „Национална полиция“, отдел „Икономическа полиция“, Агенция „Митници“, Районно управление на МВР гр. Етрополе, служба „Контрол на общоопасните средства“ при Областна дирекция на МВР гр. София, Изпълнителна агенция по горите и Българско дружество за защита на птиците.