Лек автомобил "Опел Астра”, който идвал откъм Ботевград, навлязъл на завоя в насрещното платно и се е ударил в тежкотоваревн камион "Волво" с плевенска регистрация.

В опела, освен шофьора, са пътували три деца. При челния сблъсък на място е загинал водачът на леката кола и едно от децата. Другите две деца - момче и момиче, са настанени в критично състояние в реанимацията на врачанската болница. Те са в кома, с множество тежки травми, има опасност за живота им. Пострадалите деца ще бъдат транспортирани за лечение в столичния институт "Пирогов".

Загиналият шофьор е известният футболист от близкото минало Ангел Радков-Чико. Той е от мездренското село Дърманци и се е прибирал от столицата. Водачът и децата са извадени от смачканата до неузнаваемост лека кола с помощта на шофьори и пътници от други автомобили, спрели на мястото на инцидента.

По първоначални данни най-вероятно катастрофата е причинена от хлъзгавия и мокър път.

Шофьорът на ТИР-а е български гражданин, който е пътувал от Франция към Иран. Той не е пострадал. Алкохолната му проба е отрицателна.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието. До приключване на процесуално-следствените действия движението временно се пренасочва през село Ребърково, като се осъществява в едната лента.