© Агенция "Митници"

Товарният автомобил с полска регистрация е съпроводен до митническия терминал във Видин, където е извършена първоначално рентгенова, а след това и физическа проверка. Митническите служители установяват, че зад „тапа“ от легална текстилна стока, се превозват денкове, съдържащи различни по вид артикули, щамповани със словестни наименования и лога на известни марки. Установено е, че около една трета от обема на товара представляват детски и мъжки маратонки, тениски, блузи, шапки, рокли, чанти, портмонета и спортни екипи.

Стоките са с логата на над 30 световно известни марки – спортни и такива за луксозни стоки. Сред задържаните артикули най-голямо е разнообразието на маратонките, тениските, както и мъжките портфейли, които са щамповани с обозначенията на различни марки.

Текстилните изделия са задържани поради съмнения, че се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. Стоките са задържани и предстои за случая да бъдат уведомени правопритежателите на марките.