Питанията на общинските съветници от ПП ГЕРБ са свързани със състоянието на ремонтираните улици в населените места в общината и в Мездра и разходваните целеви средства, отпуснати от Министерския съвет в края на миналата година.

В своето първо питане съветниците поставят редица въпроси относно ремонта на ул. „Христо Смирненски” вс. Дърманци- коя е фирмата извършител, каква е стойността на извършения ремонт и дали същият е изпълнен качествено. Поставен е и въпросът за подмяната на одобрен от ОбС проект за изграждане на зона за отдих и игри в селото, на какво основание и по какви критерии е извършена подмяната, одобрението и класирането на проектните предложения по„Малки местни инициативи-2018”.

Второто питане включва въпроси свързани с актуални проблеми в с. Игнатица, относно сградите назакритите училище и детска градина, каква е съдбата на инвентара на детската градина и каква е визията на общината за вземане на мерки за обезопасяване достъпа до рушащото се училище.

Друг основен въпрос е проблемът с транспортната схема в селото, снегопочистването, както и качеството на питейната вода. Поставен е и въпросът за състоянието на ул. „Г. Димитров”, включена в списъка за ремонт и отпуснати целеви средства в размер на 26 281 лв, на която към 27 октомври не са започнати строително-монтажни работи.

Третото питане поставя въпросите за възникналите проблеми в квартал„Лещака” в Мездра, свързани със състоянието на уличната мрежа. В питането се посочват конкретни данни за компрометираната настилка на улиците „Лещака” и „Принчовец”, което затруднява подстъпа на линейки, пожарни, сметоизвозваща техника и таксита към последните адреси на улицата.

Друг важен въпрос е свързан с изпълнението на Постановление № 260 на МС от 26.11.2017, според което, единствената улица в Мездра, предвидена за ремонт с отпуснатите целеви средства, е ул. „Принчовец”, а асфалтът е положен на ул. „Лещака”. Т.е. има ли пренасочване на целевите средства, или въпросната улица е асфалтирана с общински средства?

В своето четвърто питане съветниците поставят въпроса, засягащ проблемите на жителите на село Боденец, които се интересуват от техническата възможност за изграждане на пешеходна алея между Мездра и Боденец, непосредствено до пътното платно.

Питанията на Георги Валентинов от Коалиция "Народен съюз" са свързани с медийното отразяване на дейността на общината и общинската база в Шабла.