© Община Видин

Церемонията по награждаването се проведе днес в спортна зала „Фестивална“. На нея присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметът Борислава Борисова, началникът на Регионално управление на образованието-Видин Галя Павлова и директорът на ОП „Спортни имоти“ Юлиян Иванов.

Д-р Ценков поздрави младите хора за тяхното участие в Игрите. „Вие сте бъдещето на прекрасния ни Видин и на нашата чудесна страна. Аз като кмет и лекар, се радвам, че масовият спорт се завръща в училище“, каза той. Кметът пожела на младите хора много здраве, успехи в училище и постигане на мечтите.

Купите и медалите бяха връчени от официалните гости на събитието. По традиция всички си направиха обща снимка за спомен.

Победителите в Общинския етап на Игрите ще се представят на областно ниво, следват зонален и национален кръг.

Игрите са основна изява в областта на ученическия спорт и са част от календара на Министерството на младежта и спорта. Целта е насърчаване на учащите към двигателна активност, занимание със спорт, създаване на условия за развитие на индивидуалните способности и мотивация за спортно усъвършенстване и изява на учениците.