Според документите по делото на 19 януари 2022 г. към 23 часа С. В. Ц. заради конфликт със своя позната запалил входната врата на апартамента, в който тя живеела. Огънят бил забелязан от съседи и загасен преди да пламне целия апартамент на стойност 16 895 лева.

Изгоряла само входната врата като нанесената щета според експерти е за 85 лева. Пожарът обаче застрашил живота на намиращите се в жилището мъж и жена и само бързото му потушаване предотвратило по-тежки последствия. Срещу С. В. Ц. е било образувано досъдебно производство за извършено от него общоопасно престъпление – палеж на сграда и имущество на значителна стойност като пожарът е представлявал опасност за живота на хора.

Пред съда С. В. Ц. – 27 годишен, с основно образование, осъждан, безработен, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 8 месеца „Лишаване от свобода“ , които да изтърпи при първоначален „общ“ режим.

Преди приключването на делото щетите от палежа са възстановени. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.