1. Свършихте ли това, за което бяхте 18 дни в Алания?

- Завръщаме се здрави и без контузии от Турция и това е най-важното. Възстановяването след операция на Марио Кирев също върви добре. Дали сме свършили това, за което отидохме в Алания, смятам, че да, но то ще си проличи в мачовете, които ни предстоят през пролетния дял от първенството. Момчетата се стараха много в тренировките, не се оплакваха от натоварванията и това, което си бяхме поставили като задачи го изпълнихме.

2. 1 победа, 2 равни мача и 3 загуби. Такава е равносметката за отбора на Монтана от изиграните 6 контролни срещи.

- Нека не звучи като клише, но в тези контроли резултатите не са важни. В тях срещнахме отбори от елитните първенства на Русия, Украйна, Сърбия, Северна Македония и Косово. Видя се, че по отношение на сила, агресия и на бързина изоставаме, не само ние, но и останалите отбори, които бяха на подготовка там – Арда, Славия, ЦСКА 1948. И само с един час тренировка на ден няма да стане.

3. Впечатленията ви от новите футболисти?

- Новите попълнения се добри футболисти, надявам се с тях отборът да бъде по-силен. Само Адам, който се присъедини последен към лагера в Алания, малко е поизостанал в подготовката, но в двете контроли загатна за качествата, заради които го привлякохме. Други нови няма да взимаме, то няма и за кога, защото първенството чука на вратата. Изключително съм доволен от младият вратар Петър Петров. Показа много добри качества за своите години и ще разчитам на него.

4. Ще успеем ли да задържим Давид Раян Сенхаджи или Бари Билал, към които и продължава да има интерес?

- Надявам се. Това обаче си е приоритет на ръководството, ако те преценят можем да се разделим с някои от тях. Използвам случая да благодаря на кмета Златко Живков и на президента Румен Панайотов, че ни предоставиха такива прекрасни условия за подготовка. От тук нататък ще бъдем ние длъжниците и това сме си го говорили с момчетата. Трябва да печелим точки и да изпълним целта, а тя е запазване на статута на Монтана в efbet лига.

5. Избистрен ли е вече съставът?

- Вече съм почти наясно с 11-те за мача с Левски в неделя. Дано сме здрави. Искам обаче да подчертая, че при мен няма резерви и титуляри, който се старае в тренировките през седмицата, той ще играе. През пролетта за нас няма лек мач, всичките са тежки и отговорни. След Левски сме домакини на ЦСКА 1948, после гостуваме в Пловдив на Ботев и след това е регионалното дерби с Ботев (Враца). Аз съм убеден, че нашият отбор има своите шансове срещу всеки съперник.