По първото дело е признат за виновен в това, че на 13-ти август миналата година в Роман, в апартамент №30, ет. 8, вх. А, на блок №3, е извършил непристойни действия. Те се изразявали в грубо нарушаващи обществения ред, явно неуважение към обществото. Тогава К. Н. В. прониква в жилището, нанася побой, предизвиква скарване с отправяне на обиди и закани спрямо свой познат от село Хубавене. Съдът му е наложил административно наказание „Обществено порицание”, което ще бъде прочетено пред учителите и съучениците му.

Не така стоят нещата във второто съдебно дело, по което непълнолетният се явил в качеството на подсъдим. Назначеният му служебен защитник сключил споразумение с прокуратурата и К. Н. В. се признал за виновен. Подсъдимият потвърдил, че на 16- ти ноември в град Роман е откраднал телефона на Л. Й. Х. и макар да разбирал свойството и значението на деянието, е могъл да ръководи постъпките си.

Този път не му се разминало с административно наказание и освобождаване от наказателна отговорност. Съдът е постановил „лишаване от свобода” за срок от осем месеца, като наказанието е отложено за три години. Майката на „героя” ще трябва да заплати направените разноски за експертизи по делото.

В следващите три години, при извършване на ново престъпление, на К.Н.В. ще се наложи към евентуалната нова присъда да му се прибави и тази. Престъпи ли закона отново, /ако все още не е навършил 18 години/, ще е принуден да продължи образованието си в Поправителния дом към затвора на Враца, където са настанени непълнолетните лишени от свобода.