В най-уязвимите зони по поречието на Искър в община Мездра са в района на гарата в село Ребърково и бента зад жп гарата в Мездра. При направения оглед стана ясно, че нивото на водата в тези два участъка е била чувствително повишено, но без да представлява опасност от разливи и наводнения.

При с. Ребърково водата видимо е достигала до над 0.90 см над нормата, но в момента на огледа, нивото бе спаднало . Ясно личаха следите от водния разлив, който бе довлякъл различни предмети и боклуци.

По-голям разлив се наблюдаваше при бента в Мездра в района на стадион „Локомотив”, където реката бе заляла голямо пространство откъм стадиона. Това личеше от довлечените от водата паднали дървета и дънери, изхвърлени на брега.

Огромно дърво бе довлечено от реката и се бе спряло в стената на бента. Няколко работници от близката ВЕЦ се опитваха да измъкнат огромното дърво, за да не предизвика запушване на съоръжението.

Въпреки спадналото ниво на водата, над повърхността се виждаше по- малко от метър от стената на бента. Няма опасност от наводнения.