Във връзка с усложнената хидрометеорологична обстановка кметът на Видин провери на място критичните участъци в населените места, свързани с високите води на реките Тополовец в землището на село Градец, Делейнска край село Рупци и Войнишка при село Буковец,.

Ситуацията в село Градец е нормализирана, а нивото на река Тополовец продължава да се наблюдава денонощно. Предоставени са 100 чувала с пясък от Общината. Няма опасност от наводнения за селата Рупци и Буковец.

Междувременно във видинския квартал "Нов път" започна отводняваненото на залятата от подпочвените води улица "Байкал". Огнян Ценков заяви, че Община Видин има готовност да асфалтира улицата и да бъде изградена канализация.

За да проверят и се запознаят на място с възникналата обстановка в село Иново, пристигнаха заместник-министърът на земеделиетоАтанас Добрев, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", областният управител на Видин Албена Георгиева и Снежина Динева, изпълнителен директор на "Напоителни системи" ЕАД. На брифинга, даден пред журналисти, на моста преди село Иново, главен комисар Николов отчете и даде висока оценка за добре свършената работа и положените усилия от страна на местната власт за овладяване на ситуацията в критичните зони.

В Община Видин продължава да постъпва информация от кметовете на населените места за състоянието на водните нива и хидротехническите съоръжения.

Общината е създала организация за допълнително осигуряване на чували с пясък, в готовност е техниката, която ще се използва при възникнала усложнена обстановка.