„Пандемията и заплахата от COVID-19 Ви поставя пред изпитания и множество предизвикателства, през които преминавате с постоянство, усърдие и компетентност, рискувайки собствения си живот и здраве. Има мигове, които променят целия живот и които ни карат да преосмислим как да живеем по-пълноценно, по-мъдро, по-смислено. В най-тежката ситуация на световна пандемия, Вие проявявате много разбиране и човещина, изпълнявайки своите професионални задължения. Отговорността, която носите като лекари и медицински специалисти е много голяма. Решенията, които трябва да вземате са трудни, но спасяват човешки животи. Вярвам, че само силни и обединени ще преодолеем трудностите в името на каузата да запазим човешкото здраве - мисия, която не би се осъществила без Вашето милосърдие, отговорност и професионализъм“.

С тези думи, дни преди християнският свят да посрещне Рождество Христово, областният управител поздрави медиците и специалистите по здравни грижи, като им пожела здраве, щастие и благоденствие.

„С искрени благопожелания, поднасям иконата на небесния закрилник и покровител на българския народ и българските лекари Свети Иван Рилски Чудотворец. Нека Светецът бди над Вас и Вашите семейства!“, казва още в благодарствения адрес Малина Николова.