Областната администрация обяви и телефонни линии за лица, които могат и желаят да предоставят места за настаняване.
В работни дни, от 9:00 до 17:00 часа,такава информация може да се подаде на главния специалист в администрацията Красимир Стоянов. Телефоните са 096/399124 и 0885 122 438.
В празнични и почивни дни, номерът е 096/399 126. На тези номера може да се подава и информация за лица, които пристигат на територията на област Монтана или вече са настанени.

Междувременно готовност да приема и лекува безплатно украински бежанци, обяви Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев“. Така най-голямото лечебно заведение в Северозапада "се присъединява към вълната на съпричастност в българското общество към пострадалите от войната в Украйна", обяви изпълнителният директор д-р Тони Тодоров.

Българският Червен кръст продължава благотворителната си кампанията в помощ на пострадалите, като събира средства и изпраща хуманитарна помощ. Начините, по които можете да помогнете, са на сайта на БЧК: https://www.redcross.bg/campaign/active_campaigns/...

В отговор на запитвания до общините за възможностите им за настаняване на украински бежанци се оказа, че повечето нямат такива. Към момента възможности имат общ. Георги Дамяново и община Медковец.