Проектът има за цел да подобри и разшири образованието за деца в училищата в община Мездра по отношение на различни практики, свързани с компостиране на органични отпадъци, както и практики за превенция на биоразградими отпадъци.

Какво са кафяви отпадъци?

Кафявите отпадъци са едни от двата вида материали, нужни за процеса на компостиране или за процеса на разграждане на биоразградими битови отпадъци, с цел произвеждане на естествен хумус. Те включват сухи и богати на въглерод отпадъци, като пръчки, суха трева и слама, сухи листа, вейки от колони, хартия и картон.

Как може да участвате?

Отговорете на поста за кампанията на страницата на проекта: https://www.facebook.com/profile.php?id=100092843021384 или ни изпратете съобщение на същата страница със снимка как събирате, разделяте или приготвяте „кафяви“ отпадъци за компостиране сами, с вашето семейство или с приятели по интересен, креативен или вдъхновяващ начин. Най-добрите или интересни снимки ще бъдат отличени! Ще има и награди.

Продължителност:

Кампанията е с продължителност една седмица. Можете да изпращате Вашите снимки до 20 юли 2023 г. (четвъртък). Победителите ще бъдат отличени на 21 юли 2023 г. (петък) в рамките на събитията от Училищния ден на компоста.