© община Видин

От общинската администрация припомнят, че през май тази година от групата внесоха предложение в Общината за изграждане и позициониране на соларна пейка и получиха пълна подкрепа.

След проведените работни срещи с представители на общинското ръководство и експерти, бе взето решение съоръжението да бъде разположено на пл. „Ташкюприя", където предстоят и редица дейности по благоустрояване. За целта е издадена схема за разполагането на пейката.

На 23 юли (четвъртък), от 14.00 ч. до 16.00 ч. пред Медико-денталния център във Видин продължава кампанията за доброволното набиране на средства - от продажба на пластмасови капачки, отпадъчна хартия и електронни отпадъци. Единственото условие е в предадения материал да няма метални и пласмасови примеси. До момента за закупуването на иновативната пейка са събрани около 2 000 лв.

© община Видин

Соларната пейка дава възможност за зареждане на мобилни устройства от акумулирана енергия чрез поставени слънчеви колектори и има иновативен дизайн. В същото време тя е и чудесно място за отдих.

БАНКОВА СМЕТКА ЗА ПРЕВЕЖДАНЕ НА ДАРЕНИЯ

ЗА СОЛАРНАТА ПЕЙКА:

IBAN: BG09RZBB91551078856608

BIC: RZBBBGSF

Мариана Симеонова Панова - Тодорова

Текст: ДАРЕНИЕ за соларна пейка във Видин