© Община Видин

Те са се срещнали с украинските граждани, за да разберат от какво още се нуждаят, както и да им занесат домашни принадлежности. Намерилите убежище във Видин украинци са получили още медицински консумативи и лекарства. Общината съдейства и за осигуряване на навременни медицински грижи за бежанците. Във връзка с това в медицински центрове във Видин вече се извършават прегледи от лекари-специалисти.

Заместник-кметът на Видин информира бежанците, че е създадена организация за предоставяне на психологични консултации на тези от тях, които се нуждаят от подобна подкрепа. От Общината са обсъдили какви стъпки е необходимо да предприемат украинските граждани, ако желаят децата им да посещават видински училища и детски градини. За украинските деца Общината е подготвила и различни културни развлечения, като ще имат възможност да гледат представлението на Държавен куклен театър-Видин „Трите прасенца“.

От своя страна украинските граждани изказаха своята голяма благодарност към общинското ръководство, че в този тежък за тях момент получават подслон, храна и най-вече морална подкрепа.