Община Враца се открои с едно от най-модерните промишлени съоръжения, изградено от "МД Електроник" ЕООД, простиращо се на площ 10 000 кв. метра. В завода ще се произвеждат кабели за пренос на данни и електронни компоненти за всички автомобилни марки в света. Предвижда се в предприятието да работят 300 души, а размерът на инвестициите досега възлиза на 22 млн. лева.

Правителството вече представи пред бизнеса дузина програми с антикризисни мерки и действия за подкрепа в условията на COVID пандемия. Макар и големи като сума, засегасравнителномалко от тези пари все още са стигнали до фирмите.

Трябва много внимателно да се разглеждат икономическите отражения, които нанесе COVID-19 върху икономиката, съветват анализаторите. Но в същото време на пандемията от COVID-19 може да се гледа и като на една нова възможност за развитие на бизнеса.

Именно затова мерките за насърчаване на инвестициите, с които ще бъде финансирано изграждането на публична инфраструктура, ще имат значим антикризисен ефект, министър Лъчезар Борисов. Те ще подпомогнат компаниите за запазването и създаването на нови работни места. Насърчаването на проектите, свързани спроизводството ще съдейства в кратки срокове след отмяна на извънредното положение дружествата да дадат своя принос за възстановяването на икономиката.

Източник: banker.bg