Проектното предложение по Мярка М01 "Подобряване на обществената среда в населените места” е насочено към изграждане на детска площадка в ж. к. "Подбалканска”, кв. 166. Проектното предложение по Мярка М02 "Подобряване на социалната инфраструктура” предвижда вертикална планировка и благоустрояване на дворното пространство на Детска градина "Щастливо детство”.

Обектът по Мярка М02-01 „Подобряване на социалните услуги от резидентен тип” е сградата на бившето Начално училище "Отец Паисий“ в кв. Кулата. Целта е сградата да се преустрои в "Център за временно настаняване“. Планираните дейности по Проект "Красива България” включват вътрешно преустройство на помещенията, частичен ремонт на покривна конструкция, подмяна на дограма и на подови настилки, изграждане на санитарен възел с баня, осигуряване на достъп за хора с увреждания.

Към настоящия момент Центърът за временно настаняване е с капацитет 10 потребители и се помещава в сградата на бившото училище „Давид Тодоров“ в ж. к.“Дъбника“. Той се финансира изцяло от бюджета на Община Враца. След реализиране на проекта по "Красива България“ ще се създадат всички необходими условия за предоставяне на социалната услуга "Център за временно настаняване“, което ще даде възможност Община Враца да предприеме действия тя да се финансира със средства от държавния бюджет.

Общата стойност на трите проектни предложения е 370 518 лв. с ДДС, от които стойността на финансирането от "Красива България" е 174 078 лв., а съфинансирането от страна на Община Враца - 196 440 лв.