Новият директор на видинския театър Кирил Кирилов
Новият директор на видинския театър Кирил Кирилов © ОДТ "Владимир Трандафилов" - Видин

Кирил Кирилов завършва „Актьорско майсторство” през 2011 година в Югозападния университет "Неофит Рилски". Ролите, с които се дипломира, са Лопахин от „Вишнева градина” на А. П. Чехов, режисьор доц. д-р Златко Павлов, и AZ от „Мостът” на Лоран Ван Велтер, режисьор Росен Пенчев. През 2012 година успешно защитава магистърска степен по театрална режисура в същия университет, като дипломният му спектакъл е „Последна чашка” от Харолд Пинтър. През следващата година защитава магистърска степен по журналистика във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Темата на магистърската му теза е „Актьорът - медийно лице, лайфстайл икона и театрален посланик”, информират от театъра.

Като студент Кирил Кирилов играе в благоевградския театър, а през 2014 година е назначен на щат в драматичния театър във Видин. След няколкогодишно прекъсване през 2023 година той се завръща отново на сцената на театъра като режисьор на спектакъла „Торба с хитрости“ от Панчо Панчев, след което играе ролята на Езоп в спектакъла „Езоп“ от Гилерме Фигейреду с режисьор Гълъб Бочуков.

По-рано този месец се състоя премиерата на най-новия спектакъл на видинския театър „Дороти и вълшебният свят на Оз“, чийто режисьор е Кирил Кирилов.