Другата по-щекотлива точка в дневния ред е провеждането на нов конкурс за управител на общинското дружество "Мездра - Автотранспорт 2003", което също от години е затънало в дългове. Припомняме, че първият конкурс се провали с гръм и трясък, а настоящият шеф на транспортната фирма Божидар Вълчев ту подава оставка, ту я оттегля по различни причини.

Съветниците ще обсъдят годишен отчет за изпълнението на бюджета на община Мездра за 2017 г. и информация за текущото изпълнение на общинския бюджет за първото полугодието на 2018-та.

Сред останалите по-важни точки са одобряване на класираните проектни предложения по Програмата "Малки местни инициативи - Мездра 2018", приемане на Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Мездра през 2018-2019 г., на Наредба за изменения на Наредбата за реда и условията при отглеждане на селскостопански животни и домашни любимци и на Наредба за реда и условията за извършване строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване на общински терени за територията на общината.

Кметът Генади Събков ще отговаря и на две питания на общинския съветник Георги Валентинов - за бъдещето на лагера в Шабла и за общинската база във Врачанския Балкан, както и за медийното обслужване на общината.

Августовската сесия на Общински съвет - Мездра е днес от 16:00 часа и ще бъде предавано директно по Телевизия "Враца".