Съветниците ще разгледат актуализация на Бюджет 2016 на Община Мездра, плановете за дейността на читалищата в общината и културния календар на община Мездра за следващата година.

Ще бъдат дискутирани също анализ на потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Мездра, както и план-сметките за дейностите по събиране, извозване и обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване.

Местният парламент ще разисква още участието на Община Мездра като партньор в проектно предложение по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и изпълнението на договор за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма "Региони в растеж".

Сред останалите точки в дневния ред са:

* Предложение за включване в бюджета на общината за догодина на средства за реализирането на Програма "Малки местни инициативи - Мездра 2017";

*предложение за създаване на Доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях;

* Приемане на декларация за надопускане на територията на общината създаването на бежански лагери, центрове за настаняване, общежития и други организационни форми за настаняване на бежанци.

Декемврийската сесия на Общински съвет - Мездра е в четвъртък от 16.00 часа и ще бъде предавана на живо по телевизия „Враца”.