По време на обучението главен комисар Васил Иванов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” запозна членовете на секционните избирателни комисии с мерките за пожарна безопасност на местата за гласуване в изборния ден.

Председателят на Районната избирателна комисия във Враца Камелия Татарска и нейните колеги – Горан Златков и Малинка Николова, поясниха детайлно най-важните организационни въпроси, свързани с провеждането на изборите и запознаха присъстващите с методическите указания на Централната избирателна комисия.

Представителят на фирмата на машините за гласуване „Сиела Норма” показа нагледно как се работи с уреда и за какво трябва да внимават членовете на комисиите. Той направи и демонстрация на машинното гласуване.

Членовете на СИК ще имат възможността да дават указания на гласоподавателите. Те ще трябва да бъдат зад машината за гласуване или отстрани, на 2 метра разстояние от избирателите, подчерта представителят на РИК – Враца – Горан Златков.

От Областната дирекция на МВР Враца съобщиха, че ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за Народно събрание.

На гражданите, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат или повреден докумeнт за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 9 юли, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОД МВР Враца ще работи на 10 и 11 юли, от 08:30ч. до 19:30ч.