През 2014 г. обвиняемият С. живеел на семейни начала със С.Г. в с. Малорад, област Враца. Двамата чакали да им се роди дете. Изпитвали остра нужда от средства, мъжът не работел. Поради липса на пари, той решил да ограби негови съселяни – семейство с дете, болно от детски паралич.

Късно през нощта на 31.01.2014 г. С. отишъл до дома им, прескочил оградата и влязъл в двора. Проникнал в къщата през мазето, като преди това свалил ламарината на един от прозорците. Разбил две врати и тръгнал към втория етаж. Междувременно отвил бушоните за електричество, за да спре тока и си сложил маска на главата.

Обвиняемият счупил катинарите на две от стаите и ги претърсил за пари, но нищо не открил. Накрая се насочил към стаята, в която спяло семейството. Заплашил ги с думите: „Дайте парите, ще ви избием!“, от което тримата се събудили. Обвиняемият нанесъл удари с дървена пръчка по тялото на жената и с ръце по лицето.

След нанесения побой, А.С. взел от стаята сумата от 3000 лева и побягнал. На излизане, на масичка в коридора, видял два мобилни телефона, които взел, след което напуснал къщата. Няколко дни след грабежа обвиняемият продал единия от тях.

От извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че на пострадалата била причинена средна телесна повреда - счупване на дясната ключица, довело до трайно затруднение на движенията на горен десен крайник.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.