Организацията финансира създаването на площадка с необходимите уреди в Дневен център “Зорница” във Враца. В центъра се предоставят дневни и почасови услуги, работа със специален педагог, рехабилитатор, кинезитерапевт, психолог и редица други дейности, според индивидуалните потребности на децата и младежите”.

От тази година Дневният център вече има и собствена детска площадка със специализирани уреди. Закупуването им изисква сериозни финансови средства, но екипът на Фонда изрази оптимизъм, че благодарение на големите сърца на врачани, ще успее да събере средствата за това начинание.
Втората кауза също е насочена към децата. ОДФ – Враца ще събира средства и за закупуването на креативната детска строителна зона „Строежко“, който е част от Музейко. В дългосрочен аспект планът е „Строежко“ да гостува в различни градове на Северозапада. Така децата ще имат възможност да се учат и забавляват едновременно на място, без да се налага да пътуват до столицата.

Благотворителната коледна вечер ще се проведе на 19-ти декември от 19:00 часа в Ритуалната зала на гр. Враца, като в програмата на вечерта ще се включат с изпълнения млади таланти от Враца, а гостите ще имат възможност да се запознаят и с проектите, финансирани и изпълнени с дарения от ОДФ-Враца.
В програмата е предвиден и благотворителен търг, в който ще бъдат разиграни с благотворителна цел предмети на видни общественици и представители на местния бизнес, като всички събрани средства от търга ще бъдат насочени към избраните от Фонда каузи за подкрепа на събитието – стимулиране на неформалното образование чрез създаване на креативната детска строителна зона „Строежко“ в града, както и насърчаване спортната активност сред децата, посредством изграждане на интегрирана спортна площадка за всички деца в града.

Всички граждани, които желаят да подкрепят каузите на ОДФ-Враца и да се включат в Благотворителната вечер, могат да го направят, като се сдобият с куверт на стойност 50 лв. – средствата, събрани от куверти, също ще бъдат добавени към общата сума за подкрепа на гореизброените каузи.