Освен срещите по общини, екипа се срещна с бизнеса по предприятия, земеделски производители на място в стопанствата и представители на образованието. На срещите най-голям интерес предизвикаха: процедурите „Адаптирана работна среда”, финансирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 и „Внедряване на иновации в предприятията“, финансирана от Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027, които имат за цел да предоставят помощ на предприятията за посрещане на новите предизвикателства, свързани с осъществяването на прехода към климатично неутрална икономика и променящите се модели на работа.

Предвидените дейности са насочени към подобряване на здравословната и безопасна работното среда в предприятията и предоставяне на фокусирана подкрепа на българските предприятия за повишаване на иновационната дейност чрез разработване на иновации (стока, услуга или иновация в бизнес процесите) в тематичните области на Иновационна стратегия за интелигентна специализация 2021-2027 (ИСИС).

В заключителното събитие участие взе участие г-жа Мария Панайотова от Европа Директно Враца към Търговско-промишлена палата – Враца, която представи проекти, в помощ на предприемачите в зелено и платформи за обучение и самообучение на предприемачи и техните служители, свързани с дигитализацията, семейния бизнес, управление на енергийната ефективност, електронна търговия при търговците на дребно. Директорът на Дирекция Бюро по труда Враца г-жа Виолета Андреева запозна присъстващите със съществуващите възможности за обучения по дигитални компетентности ипрограма „Младежка заетост +“ финансирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027.

За повече информация относно предстоящи процедури за европейско финансиране посетете най - близкия Областен информационен център или обновения портал ИСУН 2020. https://eumis2020.government.bg/