Околчица (Моравица) се класира за полуфиналите на турнира по футбол "Кариана къп 2016”, който се провежда в монтанското село Ерден. В последната си среща в групата актуалният шампион на "А” ОФГ Враца се наложи над третодивизионния Първа атомна (Козлодуй) с 3:1 и оглави класирането в предварителна група „Б” на двуседмичната надпревара. Точни за моравчани в този мач бяха Петър Иванов - на два пъти и Цветан Николов-Бербатов.

Преди това селекцията на кмета Коно Жилковски победи Пъстрина 2012 (Монтана) с 2:1 (Петър Иванов, Георги Янев), третоешелонния Ком (Берковица) с 3:2 (Иван Иванов - 2, Емануил Борисов), Миньор Кипровец (Чипровци) с 6:2 (Боян Цеков-Доктора, Иван Иванов, Петър Иванов, Цветан Николов-Бербатов - 2, Георги Янев) и извадения от турнира Огоста (Хайредин) с 4:2 служ. (Емануил Димитров).

Така Околчица се нареди на първо място в този поток с пълен актив от 15 точки и голова разлика 18:8.

Днес от 18.30 часа е последният двубой в предварителна група „Б” Пъстрина 2012 (Монтана) - Ком (Берковица), след който ще стане ясно и крайното подреждане в потока. Преди тази среща на второ място е Пъстрина 2012 с 9 т., следвана от Първа атомна (Козлодуй) също с 9 т. и Ком (Берковица) с 6 т.

По същото време е решителният сблъсък в другата предварителна група „А” между Кариана (Ерден) и Манастирище 2000. Преди този мач двата отбора са с пълен актив от 12 т., като домакините на турнира имат по-добра голова разлика - 29:0 срещу 15:1 на техния съперник.

Полуфиналните срещи са тази събота (6 август), а финалът и двубоят за третото място - в неделя (7 август).

Общият награден фонд на "Кариана къп 2016” е 20 000 лв., като победителят в турнира ще получи половината от тази сума, а неговите подгласници в крайното класиране - съответно 5 хил. и 3 хил. лв.