© Апелативна прокуратура – София

При първоначалния оглед в хладилното полуремарке митническите инспектори са установили, че в него се превозва само амбалаж – оборотни европалета. Впоследствие е бил открит капак в пода на полуремаркето.

При претърсване са намерени и иззети 95 вакуумирани найлонови пакета, съдържащи зелена тревиста маса. При направен полеви наркотест веществото реагира на канабис. Общото му количество е 106,232 кг.

С постановление на наблюдаващия прокурор водачите на превозното средство – Т.Т. (на 48 години) и С.Б. (на 30 години), са привлечени в качеството на обвиняеми.

Двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

За престъплението, в което са обвинени, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за високорискови наркотични вещества от десет до петнадесет години и глоба от сто до двеста хиляди лева и за рискови наркотични вещества – „лишаване от свобода“ от три до петнадесет години и глоба от десет хиляди до сто хиляди лева.