© bnr.bg/vidin

Всяко от изданията на "Село на заем" надгражда предишните, а тазгодишното е наречено "Стари приятели", защото привлича участници, които вече познават живота в селото, разказа библиотекарят в читалището Нина Борисова:

"Интересното тази година беше, че доброволците бяха разделени в четири групи. Бяха за по пет дни тук, в Долни Вадин. Всяка една група си имаше и име. От това, което правеха, произхождаше и името. Първите бяха "Зелените сърца", вторите - група "Смисъл“, третите - "Вдъхновените“, а четвъртите - "Пътешествениците“. Хубавото беше, че успяха да се включат и в културния календар на читалището. С всяка една група успяхме да отбележим годишнини от рождението на български творци - Дора Габе, Илия Бешков, Стефан Цанев. Освен че положиха труд в полза на селото, всяка една група имаше определена задача. Едни от тях обновиха парка с беседка, други помогнаха при леки ремонтни работи на Етнографската къща, други поставиха нови дъски на пейките и обновиха целия център на селото. Основното, което ни беше идея тази година, беше общуването с възрастните хора от селото.“

"Село на заем" променя възгледите за живота на Галя и Илиян. В "Село на заем“ попадат случайно. Вместо приключение, срещат баба и дядо, които вече приемат като свои близки, както и нови приятели.

В очакване са да се върнат отново, защото знаят, че "Село на заем"сбъдва мечти, както казват и вярват и инициаторите от местното читалище.