От Окръжна прокуратура - Враца съобщиха, че е внесен обвинителен акт по незабавно производство №60/2016 по описа на прокуратурата срещу 24-годишния Ц. А. П. от село Тишевица за деяние по чл. 304, ал. 1 от Наказателния кодекс - подкуп на длъжностни лица. На проведеното днес съдебно заседание Окръжен съд - Враца се е произнесъл с присъда, с която признава за виновен подсъдимия и го осъди на четири месеца лишаване от свобода. Изпълнението е отложено за срок от три години.

Както MediaNews вече писа, наскоро на кръстовището на ул. ”Хаджи Димитър” и ул. ”Скобелев” във Враца автопатрул спрял за проверка лек автомобил "Опел Астра” с транзитен регистрационен номер, управляван от Ц. П. Тогава от Областната дирекция на МВР съобщиха, че той е с дебело криминално досие и осъждан.

При извършената проверка органите на реда установили, че водачът на автомобила не носи в себе си свидетелство за управление на МПС, липсва задължителна застраховка ”Гражданска отговорност”, а транзитните номера на автомобила са с изтекъл срок.

По време на проверката Ц. П. направил опит да подкупи полицаите, като подхвърли в служебният автомобил 2 банкноти с номинал 50 лв. За това свое деяние той отнесе още една присъда, изпитателният срок на която е три години.