© Община Белоградчик

Жури, чийто състав бе от олимпийските медалисти Йордан Йовчев и Симона Дянкова, Мария Яровая от НСОРБ, Мария Тодорова от „Нестле България“ и Рада Стефанова, представител на Министерство на младежта и спорта, избраха община Белоградчик за големия победител на 26 януари 2022 година. Официалното откриване започна с водосвет на Свещеноиконом Рафаил - архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия. Той поздрави участниците, взели инициатива в програмата, благодарение на които Белоградчик спечели надпреварата с много други градове.

В обръщението си към всички присъстващи кметът на община Белоградчик – г-н Борис Николов, отбеляза важността на подобно съоръжение. Той благодари и на „Нестле България“, които финансират изцяло проекта; на Елена Александрова за нейния значим принос в осъществяването на инициативата; на техниците от Техническия отдел за тяхното голямо желание то да бъде реализирано по най-добрия начин. „Почти всеки ден минавам от тук и гледам какъв интерес има населението към уредите и се радвам, че постоянно нарастват хората, които ги употребяват“, завърши кметът на община Белоградчик.

В края на церемонията г-жа Елена Александрова сподели, че се надява в бъдеще уредите да се увеличават, защото е много важно децата да спортуват, за да са здрави и развити.

След официалното откриване, възползвайки се от хубавото време, деца от града направиха кратка демонстрация, както и някои любопитни възрастни.