© Карина Вутова

В конкурса взеха участие общо 190 снимки, като най-много са тези на обекти от София, Благоевград, Пловдив, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра. Фотографиите представят градски пространства, детски градини, училища, социални и обществени сгради, реновирани сгради на пожарни служби, детски площадки, паркове, санирани блокове, туристически обекти, културни събития и др., обновени с европейско финансиране по управляваните от МРРБ ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. и ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г.

Първо място в инициативата спечели Ярослав Чепурной за снимката си на новото градско кръгово кръстовище в Габрово, показваща как модерното лед осветление завладява града.

На второ място е класирана снимката на Михаил Михалев от Стара Загора, който представя обновения парк "Артилерийски" в "града на липите", а на трето място - фотография на градския парк "Св. Георги" в Добрич на Драгомир Пеев.

Други шестима участници във фотоконкурса ще получат поощрителни награди. Това са Карина Вутова от Мездра, Христина Топалилова от Враца, Вячеслав Попов от София, Нели Митева от Ловеч, Станислав Терзиев от Петрич и Велизар Еремиев от Благоевград.

Отличените снимки са представени в специална изложба в столичния електротранспорт, където са изложени кадри на реализирани проекти по европейските програми. В нея жителите и гостите на София могат да видят обектите "преди" и "след" обновяването им с европейско финансиране в 50-те тролейбуса, купени по проект "Интегриран Столичен градски транспорт", финансиран по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г.

Целта на конкурса е да се популяризират проектите, реализирани с европейско финансиране по програми, ръководени от МРРБ. Най-добрите фотоси и посланията към тях ще бъдат включени и в календар за 2020 г.