От кметската управа обясниха, че автоматичното управление на уличното осветление се осъществява посредством 135 броя касети ниско напрежение (КНН). Вследствие на бурята и последвалия токов удар в подстанция „Враца 2” са изключили 50 броя КНН. Вчера около обяд са включени 44 от изключените касети, които обслужват 84 от улиците в града, оставащите 6 касети са включени в рамките на работния ден.

На 7 юни автоматичният предпазител на светофарната уредба на кръстовището на бул. „Демокрация” и ул. „Екзарх Йосиф” е изключил. Проблемът е отстранен в рамките на вчерашния работен ден. Светофарната уредба на кръстовището на бул. „Васил Кънчов” и ул. „Екзарх Йосиф” е превключена на режим „мигащо жълто” по искане на фирмата, изпълнител на ремонтните работи по бул. „Васил Кънчов” за срок до 30.06.2017 г.

На 4 юни, след сигнали от дежурен по Съвет, експерти от Община Враца са извършили обход на голяма част от улиците в града и са предприети мерки за почистване на запушените дъждоприемни шахти. Със съдействието на "БКС-Враца” е извършено почистване на запушени решетки пред бл. 125 в ж. к. „Дъбника”, а съвместно с Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ е отводнено пространството между бл. 43 в ж .к. „Дъбника” и шивашкото предприятие RBO.

През вчерашния ден лица, лишени от свобода, са съдействали за почистване на отводнителния канал в село Згориград и на частните имоти, пострадали от проливния дъжд на 6 юни.