По проекта се предоставят почасови мобилни здравно-социални услуги на нуждаещите се лица с увреждания и възрастни хора. Оказва им се психологическа подкрепа и консултиране, допълват от общината. На хората, включени в патронажната грижа се доставят храна и продукти от първа необходимост, включително лекарства.

Услугите, които се предоставят включват също заплащане на битови сметки, както и предоставяне на административни справки, допълват от общината. Заплащането на битовите сметки и продуктите, които са закупени, е със средства на потребителите. По програмата са осигурени грижи за 25 възрастни и хора с увреждания като за тях се грижат шест лица.

Другото направление по програмата, която изпълнява община Белоградчик, е превенция на COVID-19 в социалните услуги, което включва мерки за дезинфекция в сградите на социални заведения, както и тестване на персонала и на потребителите за COVID-19. На територията на община Белоградчик функционират шест социални услуги, делегирани от държавата. Те са с капацитет 92 места. Освен работещите в тези заведения 66 души, са назначени още за срок от една година 14 санитари и хигиенисти, които се грижат за дезинфекцията и хигиената.