Председателят на клуба Даринка Цонкова направи отчет за извършеното през периода м. март 2023 г. - м. март 2024 г.: участия в общински мероприятия, организиране на екскурзии и на празненства по различни поводи, срещи със сродни пенсионерски клубове. Споделени бяха мнения и идеи, обсъдени бяха възникналите проблеми. Набелязани бяха сфери за развитие на предстоящи дейности.

Нели Минева и Наталия Христова-Горанова говориха за сплотяването и утвърждаването на клуба. Изразен беше оптимизъм, че това начинание има бъдеще.

В крайна сметка, хората от третата възраст се обединиха около мотото: „Ние можем да пътуваме, да търсим и да намираме! Ние можем да творим! Ние можем да се забавляваме! Заедно за един достоен живот!”

На събранието бяха избрани нови ръководни органи на клуба с мандат три години - Управителен съвет и Контролна комисия. В Управителния съвет влязоха: Даринка Цонкова - председател и членове - Румяна Христова, Станка Ангелова, Лидия Трифонова и Ели Петрова. За председател на Контролната комисия беше утвърдена Елена Омарска.

Определен беше нов размер на годишния членски внос, който занапред ще бъде 10 лева.

Членовете на клуба отправиха призив към останалите възрастни хора от града и общината: „Да остаряваме активно и заедно „да си трошим“ пенсиите!“