Петокласничката Никол Кунова от Враца спечели дрон от играта на НАП "Play за награда“, която ечаст от третия образователен проект "Влез в час с данъците“, съобщават от приходната агенция. Никол е ученичка в ПМГ "Акад. Иван Ценов", научила за кампанията на НАП от леля си. В играта участва с 225 точки, събрани от верните отговори на тестовете след края на всеки видео урок. Най-интересен ѝ е бил урокът за касовите бележки.

Наградата на Никол връчи директорът на офис Враца Александър Александров. Той изрази увереност, че този образователен проект е успешен и полезен, защото с него НАП си поставя за цел не само да провокира младите хора да научат повече за данъците и осигуровките, но и да разберат смисъла от плащането им и помага да изградят своята гражданска позиция на нетърпимост към "сивата практика”.

Офиса на НАП - Враца стартира кампанията на 19 април в СОУ "Иван Вазов” - Мездра. Тази година данъчни служители се срещнаха с ученици от две училища - СОУ "Никола Войводов“ - Враца и СОУ "Иван Вазов“ - Мездра. За първи път бяха изнесени данъчни уроци в училище извън областния град. Кампанията в училищата приключи в началото на юни. Срещите с учениците преминаха при голям интерес, в повечето случаи като дискусия.

20 онлайн данъчни курса са основният акцент на кампанията, която се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

Повече за кампанията може да научите на фен страницата й във facebook - https://www.facebook.com/vlezvchas/