На по-различна от цигарите находка са попаднали полицаите в село Георги Дамяново. Извършено е претърсване в частен имот собственост на 61-годишния В.М. Иззети са 10 патрона, кал. 5,6 и 1 патрон кал.16, без за тях да има надлежно разрешение. По случая е образувано бързо производство.

От ОД на МВР - Монтана съобщиха и за открити вчера наркотични вещества във Вършец. Около 23,20 ч. на ул. „Република” в града е спрян за проверка лек автомобил "Сеат Толедо" с монтанска регистрация, собственост и управляван от 29-годишния Г.В. от гр. Вършец. В колата е бил и криминално проявеният Л.М. на 24 години. При извършената полицейска проверка под предната лява седалка на автомобила е намерено полиетиленово пликче с жълто кафява маса и друго, съдържащо бяло топчесто вещество.
На място е изпратена дежурна оперативна група. При извършеното претърсване е открито и иззето още едно полиетиленово, пликче съдържащо бяло вещество. Установено е, че откритите вещества в колата са канабис и амфетамин. При извършената проба на водача с "Драг чек" е отчетен положителен тест за употреба на наркотик. На Г.В. е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.