Обществените обекти, които пострадаха от силния вятър, са 12, а сумата, с която ще бъдат възстановени, е на обща стойност 405 716,96 лв. В списъка за ремонт са спортна зала волейбол, втора градска поликлиника, общински гаражи, ДКЦ 1, Драматично-кукления театър, общежитие в кв. "Кулата“, общински пазар на ул. "Генерал Леонов", спортни площадки в ж. к "Дъбника' и в ж. к. "Сениче', нефункциониращо училище в кв. "Кулата", църквата "Св. Троица" в Бели извор и църквата "Св. Параскева" във Власатица.

За имотите, собственост на физически лица, средствата които са предвидени, са в размер на 58 735,22 лв. Право на обезщетение имат лицата, които отговарят на условията за предоставяне на възстановителна помощ, съгласно Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Сума от 6 951 лв. ще бъде предоставена и за възстановяване на улици, пътни и мостови съоръжения в село Лиляче, пострадали при наводнението през 2017 г.

Очаква се в края на август, след проведена обществена поръчка, да бъде подписан договор с фирма изпълнител, която ще извърши строително-монтажните работи на обществените сгради. Общият брой на фирмите кандидати е шест.