"Фирмата се обръща към кмета на Мездра: "Имайте предвид, че с тенденциозното си поведение за прекратяване на договора, ще бъде нанесена щета на Община Мездра", каза още Аврамова. Средствата за изпълнение на обекта са предоставени с решение на Министерския съвет на Република България за целево използване. В случай че същите бъдат възстановени на Община Мездра, тя следва да ги възстанови в републиканския бюджет."

"На 15 октомври 2015 г. се установи, че строителството не може да продължи, поради липса на предоставени от Възложителя коректни и пълни проекти, и дейностите по допълнителните възлагания бяха преустановени с Акт 10", се казва още в писмото до кмета на Община Мездра от фирмата изпълнител. "Въпреки тенденциозното Ви отношение към договора и желанието Ви той да бъде прекратен, ние отново отговорно заявяваме готовността си да изпълним договора, при дължимото съдействие от Ваша страна, изразяващо се в осигуряване на проектна готовност за продължаване на дейностите."

"И тогава питам, подчерта Аврамова: Прекратил ли е и как Генади Събков договора със строителната фирма, както твърдеше вчера на брифинг, и осигурил ли е - и ако не, защо не е осигурил проектна готовност за довършване на строителните дейности по спортната зала?"

"Не знам кого нарече "болен мозък" кметът на Мездра, но нека жителите на общината си направят съответните изводи: Защо не продължава строителството на спортната зала? Има ли, няма ли договор? И защо кметът на община Мездра не дава възможност на изпълнителя да продължи строителството на този обект?, каза в заключение Петя Аврамова.

"Днес ще представим “Мездра гейт 2", няма такава община в България - триумф на зетьо-шуробаджанакизма. Червеният октопод, който души Община Мездра”. Всички „червени” - уредени, бих казал аз” , заяви от своя страна бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Антон Тодоров и неговите колеги от ГЕРБ, депутатите Александър Иванов и Красен Кръстев представиха схема, според която през последните две години и половина, по време на управлението на Генади Събков, в Община Мездра направени редица партийни и роднински назначения.

"Голяма част от тези хора наистина са назначени без всякакъв конкурс”, каза по този повод народният представител от врачанско Красен Кръстев. Това е, за пореден път го казваме, една голяма шуробаджанащина на чисто партиен принцип, както БСП го умее. И за десерт: Знаете ли къде работи жената на Генади Събков? Банков служител на обслужващата банка на Община Мездра."