© БНР

Проектното предложение предвижда почистване на терена от паднали и изкоренени дървета и клони с моторни резачки, за оформянето на една чиста и приятна зона за отдих и спорт. Предвижда се и озеленяване (зацветяване) на терена с доброволен труд. Ще бъдат монтирани пейки за отдих и кошчета за разделно събиране на отпадъците. Като цяло, проекта е насочен към подобряване на жизнената среда в село Гаганица, чрез почистване и облагородяване на запустелия парк и създаване на едно приятно място за отдих и почивка.

Дейности по проекта: Почистване и облагородяване на терена, което ще се извърши със съдействието и доброволния труд на живущите в село Гаганица и служители на кметството, както и граждани от общината, желаещи да се включат в почистването и облагородяването.

Закупуване и засаждане на многогодишни цветя, декоративни дървесни видове и храсти, които ще бъдат засадени от жителите на селото. Изграждане на зона за отдих, оградена с мрежа, поставяне на пейки и кошчета за отпадъци в обособената зона за отдих. Монтиране на комбинирано детско съоръжение. Предстои сключване на договор за финансиране.