Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по настоящата процедура е 10 000 000 лв., разделен поравно между двата компонента на процедурата, в зависимост от прилагания режим на държавни помощи. По Компонент 1 и Компонент 2 кандидатите могат да получат безвъзмездната финансова помощ между 50 000 лв. и 391 166 лв.

Общата стойност за обучението за едно лице, включено в проект, не трябва да надвишава 3 000 лв. Допустими кандидати по процедурата са работодатели в сектори, основаващи се на знанията, високите технологии и ИКТ, преработвателната промишленост с по-висока добавена стойност на труда.

Допустими дейности са:

1. Включване на неактивни/безработни лица в специфични за конкретното работно място обучения;

2. Включване на успешно завършилите обученията неактивни/безработни лица в несубсидирана заетост при работодател.
3. Включване в специализирани чуждоезикови обучения за съответните позиции на неактивни и/или безработни и/или заети лица.
4. Включване на заети лица в специфични за конкретното работно място обучения.

От Информационния център във Враца поясниха, че след успешното завършване на обученията работодателите се задължават да запазят заетостта на поне 50% от представителите на целевата група, включени в дейностите, за период от 6 месеца след приключване на проекта.

Крайният срок за представяне на проектите е 17:30 часа на 31 октомври. Проектните предложения се подават само по електронен път с Квалифициран електронен подпис, като се използва Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020).