„Видях най-истинските сълзи тук, на тази церемония. Дано все така да се обръща внимание на детско-юношеския футбол, а и в последно време БФС прави много в тази насока. Аз им пожелавам само да са здрави, да имат хъс в трудните моменти, които тепърва им предстоят.

Невъзможно е да се определи още сега кой от тях ще стане професионалист. Не само в България, но и в Европа едва ли някой на тази възраст ще се наеме с категорично мнение. Но това е пътят, а той е дълъг. Точно такива турнири дават първия и най-важен тласък. Защото в тях играят наши, български деца, а не чужденци”, заяви по врене на церемонията Петър Хубчев.

Кои получиха наградите: Костантин Стоев, Кристиян Янакиев, Ивайло Тенекеджиев, Слави Грозев, Дейвид Василев, Лора Арабаджийска, Преслава Иванова, Роберта Тодорова, Алек Говедарски, Ивелин Николаев, Роберто Росенов, Ивелин Георгиев, Митко Панов, Ерик Филипов, Димитър Диклиев и Кристиян Байдаков.

Програмата се реализира за 19-а поредна година, като през 2018-а са били проведени 20 турнира в цялата страна с участието на над 5000 деца.