Кметът на Видин Огнян Ценков приветства участниците и зрителите и закри фестивала на изкуствата. "С всяка изминала година той ни прави съпричастни на все по-богати и разнообразни събития. През седемте фестивални дни имахме възможността да се насладим на изявите на талантливи творци, на които поднасям своите сърдечни благодарности. Пожелавам ви от свое име и от името на общинското ръководство през тази заключителна вечер приятни мигове с участниците във фестивала”, каза Ценков. Той награди с грамоти танцьорите, музикантите и певците, които се включиха в концертната програма.

Традиционният Юнашки тиган и тази година привлече много хора, които опитаха от вкусната гозба, приготвена от майстор Теодор Ангелов от Копривщица. Гала вечерта завърши с хора и танци под звуците на Антимовската духова музика.

Седмият фестивал бе наситен с много и различни събития - театрални постановки за деца и възрастни, представени от Драматичен театър – Монтана и от Народно читалище „Надежда” село Раковица.
Огнено шоу „Fire cabaret”, арт и циркова работилница за деца, концерт на Симфониета – Видин, рок концерт и изпълнението на Градския духов оркестър също бяха част от културните прояви. Интерес предизвика откриването на „_Мястото” по проект „Място – доброволчество с въздействие” и пленерът по изобразително изкуство „Моят град”.
Видинчани имаха възможността да разгледат най-дългата картина–портрет на река Дунав и фотоизложбата „Урбанизация”.
Седмият фестивал „Дунавски вълни” превърна Видин в сцена на изкуството и красотата.

Източник: vidin.bg