Като съпътстващо събитие за четвърта поредна година в Арт-център ”Калето” беше подредена благотворителна изложба-базар под наслов „Детски багри”. Експозицията включва 20 детски рисунки на коледна тематика, нарисувани от възпитаници на Арт-центъра. Символичната цена на всяка от тях бе 10 лв., като събраните средства ще бъдат дарени за нуждите на децата в неравностойно положение в община Мездра.
Ръководителят на Арт-центъра Снежана Петрова благодари на малките художници, участващи в изложбата, и сподели, че е важно децата от малки да се възпитават на милосърдие и доброта. В кулминацията на тържеството ръководителят на Археологически комплекс „Калето” Димитър Павлов покани най-малкия възпитаник на Детска градина ,,Слънчице” да запали светлините на коледната елха, като прикани всички присъстващи да отброят заедно от 10 до 1.

Празничния ритуал уважиха много родители и близки на децата, както и представители на Общинската администрацията, сред които бе и кметът на Мездра Генади Събков. За всички имаше осигурен горещ чай, а Дядо Коледа раздаде подаръци и лакомства на малчуганите.