Методът за садене на разсад за пипер, който се превърна в истински хит в интернет. Водата от чешмата е твърда. Освен това тя съдържа примеси, които са причината за утаяване на котлен камък в съдовете за готвене. Заради котления камък се налага и пералнята периодично да се почиства със специални продукти.

Как се приготвя "жива" вода за поливане на разсада?

Напълнете една кофа с вода от чешмата и добавете 30 грама активен въглен към нея. След два часа "живата" вода може да се излее в бутилка и да се използва за поливането на растенията.

3 рецепти, с които дори най-слабият разсад ще стане буен и здрав

Вместо въглен, може да добавите към нея лъжица оцет или половин чаена лъжичка лимонена киселина. След 6-8 часа водата е готова и може да я използвате за поливане. Но ако нямате време да изпълните една от тези рецепти, може да използвате топла вода от кана с филтър. С този разтвор дори най-слабият разсад ще започне да расте след 3 дни.

След поливане с "жива" вода няма веднага да забележите бързия растеж на разсада или буйния цъфтеж на домашните цветя, но определено растенията ще се чувстват по-добре, отколкото след поливане с чешмяна вода.


Източник: actualno.com