Същият ден, в 22.30 часа видинчанка сигнализирала в полицията, че неизвестно лице влязло в магазина й на ул.”Христо Ботев”, докато тя била пред търговския обект, и откраднало мобилния й телефон и контактния ключ на колата й „Ауди”. Вещите били оставени от нея на рафт до касата. След като установила липсата им жената видяла, че колата, паркирана пред обекта, я нямало.

Предприети били незабавни оперативно-издирвателни действия, превозното средство служителите на реда открили изоставено и заключено, със спукана предна гума и счупена джанта, на надлеза на ул.”Цар Иван Асен ІІ” в града.

Авторът на деянието е заловен - същият непълнолетен, който с протокол предал контактния ключ на „Ауди”-то. Момчето е доведено в РУ-Видин, предоставена му е полицейска закрила на основание наредбата за предоставяне на полицейска закрила на дете.

Откраднатият мобилен телефон е намерен и предаден с протокол от пълнолетен видинчанин, който заявил, че по-рано вечерта го е закупил от момчето. Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.