© Община Видин

На официалното откриване на скулптурата присъстваха заместник-кметовете на Общината Борислава Борисова и Светослав Скорчев, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, авторът на скулптурата, учители и ученици. Директорът на училището по изкуства връчи благодарствени писма за оказаната морална и материална подкрепа от страна на институциите, както и на създателя на скулптурата Марин Вардолов. Бисерка Каменова каза, че учебното заведение отбелязва 135 години от основаването си и скулптурата е паметен знак на почит пред светите равноапостоли.

Борислава Борисова поднесе поздравления от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и от свое име на всички, благодарение на които се осъществява уникалният проект. „Общината и занапред ще подкрепя подобни проекти, защото това е едно доказателство, че когато обединяваме усилия и гледаме в една посока, хубавите неща се случват. Образите на светите братя Кирил и Методий – патрони на училището, ще радват не само учители и ученици, но и нашите съграждани и гостите на града, преминаващи оттук. Сигурна съм, че това произведение на изкуството ще предизвика всеобщо одобрение и възхищение!“ – заяви тя.

Приветствие поднесе и Веселка Асенова, а скулпторът Марин Вардолов благодари на Общината за оказаното съдействие по време на работата му и изрази радостта си, че е имал възможност да твори в красив град като Видин и да създаде нови приятелства.

Източник: Община Видин