От три години здравното заведение има статут на специализирана болница за рехабилитация, която предлага висококвалифицирана медицинска помощ в областта на физиотерапията и рехабилитацията за пациенти от цялата страна.

Тук се лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат, централната нервна система, периферната нервна система, детска церебрална пареза, родови травми и други. За пациентите се грижат лекари с различни специалност - интернисти, пулмолози, кардиолог, физиотерапевти, рентгенолог.

Болницата разполага със съвременно медицинско оборудване и предлага допълнителни медицински услуги - ехокардиография, ехографии на коремните органи и щитовидната жлеза, велотест, холтер. Във връзка с юбилейната година, всички помещения са реновирани. Пациентите вече ползват стаи с по 2-3 легла, със самостоятелни санитарни възли, кабелна телевизия.

Управителят на болницата, д-р Валя Василовска, каза, че този месец е открит нов сектор за водолечение с басейн и тангенторна вана. С тези придобивки, лечебното заведение ще осигури на своите пациенти различни видове процедури - подводна гимнастика, тангентор, перлена вана, вихрова вана, лечебна луга, която се доставя от Поморие. Има и голямо разнообразие при масажите, за които се грижат шестима висококвалифицирани кинезитерапевти.

Възможностите на рехабилитационния блок се използват от пациентите, настанени в Центровете за настаняван от семеен тип 1 и 2, които се намират в гр. Мездра, както и на пациенти от цялата област и региона.

Д-р Василовска сподели още, че се търсят възможности и начини да се увеличи броя на клиничните пътеки, което ще даде възможност за използването на пълния капацитет на здравното заведение.