© Община Враца

От името на кмета на Община Враца, поздравителен адрес поднесе заместник-кметът Петя Долапчиева. „В деня, когато отдавате почит към своя патрон, изразявам своята благодарност за това, че съхранявате паметта, пазите спомена за делото на врачанина, достоен родолюбец и радетел за свобода Никола Войводов. Вярвам, че днешният празник е повод за гордост с името на Вашето училище и с успехите на неговите възпитаници. Продължавайте да съчетавате традициите с иновациите в образованието, бъдете успешни и постигайте още високи резултати“, се казва в приветствието към директора, учителския колектив и възпитаниците на училището.

В слово, директорът Снежанка Каменова, отбеляза успехите на учениците, професионализма на учителите в СУ „Никола Войводов”, както и дейностите свързани с подобряване на материалната база на училището в последната една година. „Честит празник! Скъпи колеги, Вие написахте и пишете с труда си престижното развитие на нашето училище. Скъпи ученици, Вие сте нашата гордост и нашето богатство“, заяви в приветствието си Снежанка Каменова.

Гости на отбелязването на патронния празник бяха още представители на РУО – Враца, културни и образователни институции, организации.