В тазгодишното юбилейно издание на турнира се включиха 8 отбора от гр. Мездра и от селата Брусен, Крета и Моравица с общо 78 състезатели. Доайен сред тях е 66-годишният Иван Митрински от тима на „Моравица“, а най-млади - Денислав Цеков и Никълъс Петров от „Локо Футбол“, които наскоро навършиха 16 години. Сред участниците е и един чужденец - 34-годишният румънец Милоуш Дан Димитру от състава на „Крета“.

В среща от предварителна група „А“ формацията на „Локо Футбол“, която е съставена от юноши на ОФК „Локомотив“, победи „ЛИВ“ с 4:0. На два пъти точен за младите надежди беше Ралин Тодоров, а по веднъж се разписаха капитанът на отбора Росен Крумов и Рич Данов.

В другата предварителна група - „Б“, опитният тим на „Моравица“ се наложи над „Крета“ с 4:1. Хеттрик за моравчани отбеляза Кристиан Кътов, един гол добави Анатоли Ангелов, а почетното попадение за кретчани вкара Иво Асенов.

Добро впечатление направи авторитетното съдийство на главния рефер Румен Каменов, който тази година ще ръководи 16-те срещи от турнира.

Груповата фаза на общинския турнир по футбол на малки врати ще продължи следващата седмица. В понеделник, 10 май, от 18:30 часа играят „Община Мездра“ - „Кохонес Гранде“ от предварителна група „А“, а от 19:30 часа - „Ботевъ“ (Брусен) - „Неудобните“ от предварителна група „Б“.

Във вторник, 11 май, по същото време са двубоите „Локо Футбол“ - „Кохонес Гранде“ и „Крета“ - „Неудобните“, в сряда, 12 май - „ЛИВ“ - „Община Мездра“ и „Моравица“ - „Ботевъ“ (Брусен), а в четвъртък, 13 май - „Локо Футбол“ - „Община Мездра“ и „Неудобните“ - „Моравица“.

Полуфиналите са на 19 май, а финалът и двубоят за III-IV място - на 21 май. Футболният турнир е от програмата на 47-те Празници на културата „Мездра-май“.