Припомняме, че на 24 септември 2019 г,, самобитният художник представи изложбата си „Земя, море и небе”, в която също преобладават картините с цветя. Тогава Дамяновска сподели, че първоначалната идея е била да представи изложба от живи цветя заедно със своите картини цветя, за да предаде усещането си за вечния кръговрат на живота.

Малко по-късно бе представена експозицията „Цветя и дантели” , включваща живописвани хербаризирани растения и плетени на една кука дантели. В тях бе използвала естествената красота на природните форми и фината нежност на ръчно изработените дантели.

Така темата за цветята и природата са се утвърдили като една от любимите на автора. Не случайно последната й изложба „Цветя от светлина” е своеобразно продължение на предходните две -„Земя, море и небе” и „Цветя и дантели”.

Светла Дамяновска представи идейния замисъл на картините, като подчерта, че темата не е избрана случайно. В своето експозе тя изтъкна, че всяка една от творбите й е като „късчета слънце, лъчите на което са уловени в картините”. Тя откри изложбата с думите „цветя от светлина, цветя от мен, за да се потопите поне за кратко в едно позитивно изживяване”.

Поздрави и цветя поднесе кметът на Община Мездра Иван Аспарухов. Гости на културната изява бяха представители на общинската администрация, колеги и приятели.

Любителите на изобразителното изкуство могат да разгледат експозицията до края на месеца.